..........................................................................................................................................
Ce este coitus interruptus ?

Coitus interruptus sau contactul sexual intrerupt (in limba latina "coitus"= contact sexual) este o metoda naturala de contraceptie, care consta in retragerea totala a penisului din vagin inaintea ejacularii. Se mai numeste si metoda retragerii (withdrawal method).


Cum actioneaza coitus interruptus ?

Prin faptul ca ejacularea are loc in afara organelor genitale feminine, metoda impiedica spermatozoizii sa ajunga in vagin iar acestia nu se pot intalni cu ovulul. Prin urmare, fecundarea nu are loc iar sarcina este imposibila.


Care este eficienta coitus interruptus ?

Eficienta metodei este de 80%. Aceasta insemna ca, din o suta de femei care folosesc metoda timp de un an, 80 vor fi protejate iar 20 vor ramane insarcinate. Acest nivel al protectiei este scazut, in comparatie cu cel oferit de alte metode.

Daca metoda este utilizata corect, eficienta ei poate ajunge la 96%. Utilizarea corecta presupune folosirea metodei la fiecare contact sexual si o buna capacitate a barbatului de a recunoaste momentul potrivit pentru a se retrage la timp, inaintea ejacularii.


Care sunt avantajele coitus interruptus ?
  • metoda este oricand disponibila
  • nu sunt folosite substante chimice si nici dispozitive contraceptive
  • nu costa

Care sunt dezavantajele coitus interruptus ?
  • metoda necesita un bun autocontrol al partenerului
  • riscul de sarcina este mare in cazul aplicarii incorecte a metodei